joi, 17 februarie 2011

“Romanii au talent", de maine, de la ora 20:30, la Pro TV!

“Romanii au talent", de maine, de la ora 20:30, la Pro TV! “Romanii au talent”, cel mai asteptat show al anului, debuteaza la ProTV maine, 18 februarie, de la ora 20:30. Show-ul in care emotia, suspansul si momentele surprinzatoare va vor tine cu sufletul la gura va incepe in forta pe 18 februarie, cand ProTV da startul celui mai tare show din Romania.
Decorurile spectaculoase vor gazdui o competitie unica in care cei mai dezinhibati romani vin sa-si arate talentele in speranta ca vor reusi sa impresioneze juriul si tara intreaga si vor castiga impresionantul premiu de 120.000 de euro. Romanii au talent” este mai mult decat un show spectaculos in care oamenii isi pun in valoare toate abilitatile lor, oricat de neobisnuite ar fi acestea, el este poarta catre celebritate.
Emisiunea care ii transforma pe oamenii obisnuiti in staruri veritabile este gata sa inceapa la ProTv. Din 18 februarie,Romanii au talent”! Emisiunea este prezentata de Smiley si Pavel Bartos, iar juriul este format din Andra, Andi Moisescu si Mihai Petre.

Pro Tv a cumparat de la FremantleMedia formatul de mare succes mondial “Got Talent”, format international care a dat o noua definitie cuvantului Talent, care a revolutionat ideea de entartainment si a scos la lumina milioane de oameni capabili de lucruri incredibile. A fi talentat nu s-a mai rezumat la a sti sa canti sau sa dansezi. Talent a devenit orice lucru, actiune efectuata intr-un mod spectaculos.

Vandut in 40 de tari din intreaga lume (SUA, UK, Franta, Germania, Polonia, Olanda, Australia, Alabania, India Mexic sau Armenia), formatul Got Talent a fost adus de piata de SYCO, companie detinuta de Simon Cowell, unul dintre membrii juriului de la “Britains Got Talent”.
Editia pilot pentru acest show a fost filmata in Marea Britanie pentru ITV, avandu-l ca host pe Paul O'Grady. Din cauza divergentelor dintre vedeta britanica si postul de televiziune, filmarile au fost intrerupte, iar prima editie a formatului Got Talent a fost realizata in SUA, in anul 2006.

Cum functioneaza?

 “Got Talent” este un format care nu tine cont de varsta, ocupatie sau talent. Scena este la dispozitia tuturor celor care cred ca au ceva de spus si vor sa isi arate talentul in fata intregii tari. Puterea de decizia sta in mainile juriului, care prin apasare unui simplu buton poate opri drumul spre celebritate al concurentului.  Juratii au la dispozitie un “X” pe care il pot activa in timp ce concurentul performeaza pe scena, asta in cazul in care numarul prezentat nu le este pe plac. Daca toate cele trei “X’-uri sunt aprinse in timpul actului artistic, concurentul este nevoit sa se opreasca si sa paraseasca scena.

Recorduri de audienta

Interesul si spectacolul oferit de formatul “Got Talent” au atins recorduri de audienta in tarile in care a fost difuzat. Oamenii au stat nedezlipiti de televizoare, fiecare concurent care urca pe scena fiind o surpriza pentru ei. Lansat in 2007, Britains Got Talent a fost programul de entertainment cu cele mai mari audiente obtinute in anul respectiv, ajungand la o medie de 11.6 milioane de telespectatori. Audienta a crescut cu fiecare sezon, cea de-a treia editie a emisiunii, din 2009, fiind programul cu cea mai mare audienta din ultimii 10 ani.

ITV1, postul de televiziune care difuzeaza acest show, a obtinut un rating record de 18.3 milioane de telespectatori si o cota de piata de peste 70%. Audientele obtinute de ITV1 pe durata difuzarii “Britains Got Talent” au fost de aproape 9 ori mai mari decat cele ale competitorului sau, BBC1.

Show-ul a obtinut aceleasi rezultate si in SUA, unde audienta medie a fiecarei emisiuni depasea 10 milioane de telespectatori, recordul fiind obtinul in cel de-al V-lea sezon, cand NBC a atras 16.4 milioane de telespectatori. Recorduri de audienta au mai fost inregistrate si in Germania (7.9 milioane telespectatori), Polonia (6.7 milioane de telespectatori) sau Franta (5 milioane de telespectatori).

Premiile

Pe langa sansa extraordinara de a performa in fata intregii tari, show-urile “Got Talent” au oferit si premii pe masuta. America’s Got Talent pune la bataie 1 milion $ pentru cel care reuseste sa uimeasca intreaga tara cu talentul sau. Britanicii au sansa de a castiga 100.000 de lire si de a-si prezenta apoi numarul in fata Reginei. Australienii se lupta pentru 250.000$ australieni, spaniolii pentru 150.000 de Euro, iar francezii, germanii, italienii, olandezii si cehii pentru 100.000 de Euro. Premiul oferit de “Romanii au talent”, emisiune ce va fi difuzata din 18 februarie de ProTv de 120.000 de Euro, este printre cele mai mari premii oferite in tarile care au cumparat acest format.

Romani la “Got Talent"

Petruta Cecilia Kupper o tanara plecata de doar un an din tara a cantat miraculos la nai pe scena concursului din Germania, reusind sa impresioneze juriul si telespectatorii si sa castige premiul de 100.000 de Euro pus la bataie de “Das Supertalent”.

Ioan Veniamin Oprea, artist roman cu domiciliu in SUA, a reusit sa impresioneze juriul de la America’s Got Talent cu numarul lui incredibil si unic in acelasi timp: un tub colorat pe care il manevreaza cu corpul.

Andreea Olariu, de 14 ani,   premiata la concursul "Io canto", organizat si difuzat de Canale 5 in Italia, va fi una dintre concurentele noului sezon “America’s Got Talent”.

Fetele de la Indigo au incercat cu orice pret sa cunoasca celebritatea peste Ocean, motiv pentru care au fost si ele concurente in cadrul show-ului "America’s Got Talent”. Din pacate, aparitia lor nu a dus decat la un scandal.

Monica si Gabriela Irimia, adica Cheeky Girls, s-au aflat si ele pe scena de la "Britain’s Got Talent", unde au prezentat un dans in stil Bollywood. Fetele nu au reusit sa ajunga in semi-finale.

Efectul “Got Talent”

Pe langa sumele pe care le castiga in acest concurs, viata marilor castigatori este complet schimbata. Albumul de debut al lui Paul Potts, castigatorul primului sezon “Britain's Got Talent” s-a vandut intr-un numar urias de exemplare, reprezentatnd suma tuturor albumelor aflate in Top 10. Faryl Smith, concurenta in sezonul al doilea, are un contract de milioane de lire sterline, a fost nominalizata la Classical Brit Award, iar albumul ei de debut a devenit cel mai rapid vandut album de muzica clasica din istoria topurilor britanice.

Susan Boyle, una dintre cele mai cunoscute vedete lansate de "Britain's Got Talent" a ajuns si ea la o super performanta: albumul ei de debut a fost cel mai bine vandut album din intreaga lume in 2009. Susan a reusit sa vanda peste 10 milioane de exemplare, chiar daca albumul a fost lansat cu doar 6 saptamani inainte de sfarsitul lui 2009. Shaheen Jafargholi, baietelul de 12 ani care a impresionat juriul si salile intregi cu vocea lui, a fost invitat sa cante la slujba de comemorare a lui Michael Jackson, care a avut loc in iulie 2009, in L.A.

Va urma

World's Got Talent” este noul proiect despre care Simon Cowell vorbea in 2010, imediat dupa succesul obtinut de formatul  “Got Talent” la premiile BAFTA. Ideea show-ului este de a aduce 25 de castigatori din diverse tari in fata unui juriu format din 6 persoane (2 jurati din SUA, 2 din UK si 2 Australia), iar marele premiu sa fie de 1 milion de lire sterline.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More