duminică, 26 decembrie 2010

Prima spectacol cu public la "Românii au talent"

Abilitatea de a înghiţi 130 de ouă de prepeliţă, o interpretare a poeziei lui Lucian Blaga ce-ţi dă fiori reci pe şira spinării sau o cunoscută melodie a formaţiei Cargo cu inflexiuni de manea sunt printre probele la care au fost supuşi membrii juriului la prima întâlnire cu aspiranţii la marele premiu "Românii au talent".

De ieri, cei care au trecut de preselecţii, s-au întâlnit cu Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu, juriul concursului, la Bucureşti. Întâlnirea nu a fost lipsită de emoţii nici pentru vedetele chemate să dea note.
Andi Moisescu a mărturisit în glumă că a venit mai mult să caute fantoma de la Operă, Andra i-a sfătuit pe cei respinşi să nu renunţe, iar Mihai Petre, cum ştim deja, a tăiat în carne vie.
Vedetele ne-au lămurit că, deşi este complicat să facă o departajare a valorilor, au hotărât să se ghideze după un criteriu simplu "ne place sau nu ne place" şi au rugat publicul să-i susţină pe concurenţi.
În culise s-au aflat Smiley şi Pavel Bartoş pregătiţi să ia interviur, dar şi să le dea "brânciuri" dacă e nevoie celor timizi.

Sala aproape goală

La ora 11.00, cei aproape 20 de participanti care au evoluat în primul spectacol nu s-au bucurat de un public numeros. Cum sala Operei nu a fost disponibilă decât în aceste zile, organizatorii au fost nevoiti să se mulţumească la primul show cu o sala pe jumătate goală.
La începutul spectacolului, trupa de balet Edi Stancu a încălzit atmosfera cu o poveste în paşi de dans, dând timp concurenţilor să se pregătească.
"Dracula's girl" din Târgovişte, majoretele echipei de basket din oraş, au dat tonul distracţie.
Din păcate show-ul, nu foarte antrenant, le-a oprit să meargă mai departe. Nici cea de-a doua participantă cu o "melodie dance pentru tineret" nu a trecut de juriu. În pauzele mari între show-uri (deoarece în culise Smiley şi Pavel Bartoş luau interviuri), juriului a socializat cu publicul. S-au făcut reproşuri, s-au schimbat păreri, iar când timpul a permis s-au ascultat, extra-concurs, talente dintre spectatori.
"La Bucureşti vor veni români talentaţi, dar nu anul acesta", a spus vizibil dezamăgit Mihai Petre după evoluţia unei tinere învăţătoare ce a prezentat o combinatie de pictură live pe ritmuri muzicale.

Revelaţia preselecţiei

Cel mai controversat moment a fost cel prezentat de "Kangoo Jumps România". Campioni naţionali, europeni şi mondiali, echipa a impresionat publicul, dar nu şi vedetele care dau note, ei considerând că reprezentaţia a fost mai mult sport decât entertainement. "După ce voi naşte voi veni la voi la sală, m-aţi convins", a spus, în compensaţie, Andra.
Surpriza primului spectacol a fost Tudor Moldoveanu, fostul partener al Paulei Seling de la "Dansez pentru tine". El a urcat pe scenă alături de colegii lui, Răzvan, Cristian, Alexandra şi Alice pentru un număr de balet clasic şi neoclasic.
„Nu am apucat la Dansez... să-mi demonstrez calităţile de balerin", şi-a motivat tânărul decizia. "Stiu că eşti talentat" a spus Mihai Petre, care a votat de data aceasta ca trupa să meargă mai departe, susţinut de aplauzele publicului.
Primul care a entuziasmat juriul a fost micuţul Giani Busnea, elev la liceul Dinu Lipatti din Bucureşti. Băiatul, care cântă de la doi ani şi jumătate, cunoaşte 18 instrumente, iar în spectacol a cântat la cinci, inedite, inventate de tatăl său. Juriul a cerut un bis.

5 comentarii:

As vrea si eu daca se poate sa ma inscriu la concursul "Romanul antitalent"

de ce nu va merg linkurile pe site. sunt plecata din tara, si singura cale ca sa vad acest show e siteul vostru.

baieti cum se numeste melodia care incepe pana sa dati publicitate?

spuneimi si mie va rog cum il cheama pe afonu ala care canta "Alejandro"

spunetimi si mie va rog cum il cheama pe barbatul acela afon care a cantat "Alejandro"

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More